Copyright (C) RENware Software Systems
invoice template
Instalarea sablonului de factura emisa
Aceasta componenta consta dintr-un director (ce nu necesita instalare speciala ci simpla copiere locala acolo unde va fi utilizat). Acest director contine:
-
fisierul pentru factura
invoice_template_CU_tva.xlsx
ce este disponibil pentru descarcare aici -
directorul
released_packages/
ce contine versiuni anterioare de sablon ce sunt inca suportate -
prezentul document
Recomandari in utilizarea sablonului
Aceasta sectiune se refera la modul in care ar trebui "tratat" continutul fisierului Excel cu factura in conditiile in care se intentioneaza ca aceasta sa fi procesata ulterior cu sistemul INVOICEtoROeFact
. Acest sablon este general valabil (este un fisier Excel ca oricare altul) deci in acest caz este important a "constientiza" faptul ca informatia aferenta facturii din Excel va fi cautata, identificata si gasita in scopul de a fi salvata in formatele de factura electronica (utilizarea acestui sablon de factura Excel impreuna cu sistemul INVOICEtoROeFact
ESTE O VARIANTA DE LUCRU RECOMANDATA, dar nu obligatorie).
Astfel se recomanda ca acest sablon sa fie utilizat asa cum este livrat, fara a efectua modificari majore in structura sa cum ar fi:
-
modificarea formatelor (de tip de date) celulelor in scopul unei afisari "mai frumoase"
-
adaugarea de informatii prin concatenare de siruri de caractere sau orice alte metode de a altera continutul vizibil al celulelor in scopul unei afisari "mai frumoase"
-
modificarea locatiilor celulelor prin inserarea sau stergerea de linii, coloane sau celule noi
In general trebuie facuta diferenta intre datele facturii si modul in care aceasta va fi tiparita (va aparea la tiparire / previzualizare).
DETALII TEHNICE:
Continutul informational al facturii nu trebuie nici confundat si nici mixat cu formatul de afisare al acesteia (layout). Pentru acesta din urma se recomanda a fi folosite cu precadere regulile de formatare din Excel si nu cele stocare a datelor. Un exemplu este un numar zecimal oarecare unde:
- una este valoarea introdusa intr-o celula (de ex cu 3 zecimale) si
- alta este valoarea afisata (cu 2 zecimale) - aceasta din urma trebuie obtinuta prin formatarea celulei respective de a afisa 2 zecimale prin rotunjire insa valoarea efectiva trebuie sa fie cea originala cu 3 zecimale, lucru (diferenta) care se poate vedea la editarea continutului celulei.